Farseret lammebov II

Farseret lammebov II
Antal personer: 4

Ingredienser:

1,2  kg. lammebov
   salt
   friskkværnet peber
1  tsk. tørret merian
25  g. smør

fars:
1  tyk skive afskorpet franskbrød
2-3  spsk. bouillon
200  g. fårefars
½  dl. groftrevet løg
1-2  fed hvidløg, knust
½  tsk. tørret persille
1  dl. hakket persille
1   æg
   salt
   peber

Kryddersmør:
150  g. blødgjort smør
2  spsk. hakket persille
2  spsk. hakket karse eller 1 spsk. friskhakket mynte
1  spsk. fintsnittet purløg
   lidt citronsaft
   lidt engelsk sovs
   salt
   peber

Tilbehør:
Ovnbagte kartofler med kryddersmør, ovnstegte tomater, evt. salat

Udben boven.
Udblød afskorpet iturevet franskbrød i bouillon og bland dette med farsen, revet løg, hvidløg, krydderurter, æg, salt og peber.
Smør farsen ud over kødet, knapt ud til kanten. Sy boven sammen, begynd forrest og slut ved skankbenet. Læg boven i et velsmurt ovnfast fad på sammensyningen og gnid kødet med en blanding af salt, peber og merian. Løg smørklatter over.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225 grader i 15 min. Dæmp varmen til 160 grader og vidersteg boven i ca. 1 time. Kødtermometer skal vise 75 grader. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket 10-15 min.

Kartofler:
Bag kartoflerne på ovnrist ved siden af boven. Sæt dem i ovnen ca. 15 min. før kødet . Samlet bagetid 1 ¼ -1 ½ time afhængig af strøelsen. Den lange bagetid skyldes den lave temperatur, boven steger ved.

Tomater:
Skær et lille kors i tomaterne, pensel dem med olie og drys salt og groftkværnet peber. Bag tomaterne i et oliesmurt ovnfast fad i ca. 10 min. ved 200 gader efter boven er taget ud af ovnen.

Kryddersmør:
Rør smørret sammen med persille, karse eller mynte og purløg. Tilsæt lidt citronsaft og engelsk sovs efter smag, og smag til med salt og peber
Servering: Fjern garnet efter at kødet har hvilet. Skær lammeboven i skiver og byd bagte kartofler med kryddersmør, ovnstegte tomater og evt. salat til retten
 

Tips:
Variation af retten:
Brødet kan udblødes i tør vermouth eller hvidvin i stedet for bouillon.
Farsen kan krydres med rosmarin, timian, mynte eller basilikum, en eller flere slags i stedet for merian.
Stegen kan dryppes med vermouth/hvidvin under stegningen, ca. 3-4 dl i alt, når varmen er på 160 grader
Skyen sies fra mens stegen hviler. Skummes for fedt. Spædes evt. op med mere vin/bouillon. Kan jævnes