Farseret ribbensteg

4 personer
Type : Hovedret

Varighed: 3 timer

INGREDIENSER:
salat og grovbrød
Tilbehør:
2 håndfulde krydderurter
½ rød peberfrugt
25 g mandler
1 lille løg
3 spsk havregryn
1½-2 dl letmælk
1/4 tsk peber
1 tsk salt
300 g hakket svinekød
Til farsering
1½ spsk groft salt
Ca. 1½ kg ribbenssteg af kogestykke uden brusk og ben

FREMGANGSMÅDE:
1. Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen. Åbningen skal gå gennem kødet og omtrent ud til siderne. Rør det hakkede kød sejt med salt og peber. Kom mælk i efterhånden. Rør havregryn, finthakket løg, smuttede hakkede mandler, finthakket peberfrugt og krydderurter i farsen. Stil farsen i køleskabet i mindst 10 minutter. 2. Fyld farsen i stegen med en ske. Drys sværen med groft salt, gnid det ned mellem hver svær. Læg stegen på risten i en bradepande, evt. med stanniol i bunden. Stil den på nederste ribbe i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader. Lad kødet stege i 13/4 - 2 timer til det er mørt og gennemstegt. Check evt. med en kødnål - kødsaften skal være klar. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 minutter, inden den skæres i skiver. Kan serveres varm eller kold.